Als u uw stucwerk laat doen door De Stucarist zijn er tal van opties om uw stucwerk te realiseren. De Stucarist heeft zich gespecialiseerd in diverse soorten technieken en stuc methodes, één van de basistechniek is het maken van een gladde, egale wand.
Gladde wanden, plafonds en andere oppervlakken die strak afgewerkt zijn, zijn momenteel erg in trek. Het glad maken van de wanden in uw woon- of slaapkamer is eigenlijk niets meer dan het egaal maken en het gelijk verdelen van het cement of gipsgebonden mortel.


Wat zijn de voordelen?
Buiten het feit dat een gladde wand erg van deze tijd is zijn er nog tal van andere voordelen die glad afgewerkte wanden met zich meebrengen. Een gladde wand laten stucen is namelijk erg voordelig. Voor een lage prijs per m2 kunt u De Stucarist een mooie gladde wand laten stucen. Daarnaast creëren de gladde wanden een ruimtelijke uitstraling en zorgt het voor rust in de woon- of slaapkamer. Daarnaast is het schoonmaken van een gladde muur zeer gemakkelijk, dit maakt het een hygiënische optie. De Stucarist zorgt ervoor dat de stuclaag goed aangebracht wordt. Toch is het zo dat in de loop der jaren de kwaliteit van de stuclaag zal afnemen en is eventuele schade onvermijdelijk. Gelukkig kun je bij een gladde wand de schade niet alleen makkelijk opmerken, maar ook repareren. Een klein scheurtje is gemakkelijk te verhelpen met alledaagse middelen.


De nadelen
Bij glad stucwerk zijn er niet zo bijster veel nadelen te benoemen. Glad stucwerk is namelijk een veel verkozen optie en is één van de mooiste afwerkingen die er is, het is momenteel erg trendy maar feitelijk is het tijdloos. De enige nadelen die wij zouden kunnen benoemen is dat iets gevoeliger voor schade is dan grovere afwerkingen en dat het een langere droogtijd heeft.


De afwerkingsprocedure
Als uw wanden glad gestuct zijn dan moeten nadat ze geheel gedroogd zijn nog afgewerkt moeten worden. Hierin zijn er meerdere opties om te kiezen. De afwerking kan bestaan uit het verven van gladde muren met een verfroller of latexverf laten spuiten. Ook kan er gekozen worden voor luxere afwerkingen. Wilt u daar meer over weten? Bespreek dit dan op voorhand even met De Stucarist, dé stukadoor in Hoofddorp en omstreken!
Enthousiast geworden?
Bent u enthousiast geworden en heeft u ook interesse in het laten stucen van een gladde wand bij u thuis? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met De Stucarist stukadoor in Hoofddorp. Wij komen graag met u in contact om alle mogelijkheden met u door te nemen. U kunt ook eens verder kijken op onze website om te lezen over wat wij nog meer doen met betrekking tot stucwerk in Hoofddorp en omstreken.