Stucwerk staat doorgaans bekend als een ambachtelijke professie en bestaat dan nog altijd grotendeels uit handwerk. De tijd staat daarentegen niet stil en zo vinden er binnen ons prachtige vakgebied ook revolutionaire veranderingen plaats. Machinaal stucen is een van deze veranderingen en wordt veelal gebruikt tijdens spackspuitwerk, maar ook voor andere stuctechnieken wordt er met de machine gewerkt. In dit blogbericht vertellen wij u wat meer over hoe het machinale stucwerk eraan toe gaat.

Wanneer u kiest voor spackspuitwerk dan wordt de pleister machinaal op de muren aangebracht doormiddel van het gebruiken van een hogedrukspuit. De hoge druk spuit zorgt ervoor dat de pleister in een dunne laag op de muur komt en zorgt tevens voor een gelijkmatige verdeling van de pleisterlaag. Dit resulteert in strakke, egale muren.

Vaak wordt machinaal stucwerk ook ingezet bij nieuwbouwprojecten. Maar het kan ook zeker geschikt zijn voor het stucen van oudere panden die bijvoorbeeld toe zijn aan renovatie. Een doorslaggevende factor daarbij is vooral de te dekken oppervlakte die in overweging moet worden genomen. Hoe breder de muur, hoe beter de techniek werkt.

Wilt u uw muur machinaal strak laten stucen? Informeer dan gerust naar de mogelijkheden! De Stucarist is op dagelijkse basis zowel telefonisch als per e-mail beschikbaar om u te voorzien van het beste advies. Weten wat wij nog meer doen? Kijk en lees gerust even verder op onze website, wij hopen u gauw te mogen helpen met al uw stucwerkzaamheden in en om het huis!