Het laten aanbrengen van een laag sierpleister op de wanden in uw nieuwbouw of bestaande woning is een prima oplossing en bied een stevige muurafwerking voor uw vertrek. In dit blogbericht zullen wij u meer informatie verstrekken over het laten aanbrengen van sierpleister, wat het precies is, welke soorten er zijn en welk soort er het best bij uw woning past.

Wat is sierpleister?
Sierpleister is een mooie afwerking voor een ruimte, het zorgt ervoor dat de wanden een prominente afwerklaag krijgen. Er zijn diverse soorten soorten sierpleisters en er zijn verschillende patronen beschikbaar om aan te brengen, hieronder leest u welke dat zijn.

Spachtelputz
Spachtelputz is de meest voorkomende en het meest gekozen type sierpleister. Het is een mengsel van gebroken marmerkorrels in combinatie met een bindmiddel. Veelal wordt spachtelputz aangebracht in een dunne laag van 2 tot 4 mm dikte. Daarnaast kan er gekozen worden verscheidene korreldiktes en dus kunt u kiezen voor fijnere en grovere structuren voor op uw wand.

Granol
Granol is een sierpleister wat vroeger veel gebruikt werd. Maar, zoals bij bijna alle trends, is de granol sierpleister weer terug van weggeweest! Granol is een sierpleister met een grove structuur en bied veel variatie in structuren en designs. De sierpleister kan bijvoorbeeld gedraaid of waaiervormig worden aangebracht.

Rustiekputz
Rustiekputz lijkt veel op spachtelputz het is alleen net, zoals de naam al een beetje verklapt, wat rustieker. Verder kenmerkt rustiekputz zich aan de lichte groeven die ontstaan in de sierpleisterlaag. Rustiekputz is in meerdere korreldiktes verkrijgbaar en wordt veelal gebruikt voor het herstellen van muuroppervlakken. Door de stevige korrels die in de rustiekputz zitten verwerkt is de kans op scheuren in uw muur zeer klein.

Ook sierpleister laten aanbrengen? Informeer gerust naar de mogelijkheden!
Bij De Stucarist zijn wij u graag van dienst met het aanbrengen van sierpleisterwerk in uw woning, bedrijfspand of ander type vertrek. Meer weten? Neem dan telefonisch contact met ons op of mail naar ons!